CineCuisine gaat hard tegen diabetes

Zaterdag 9 april 2016 was de derde editie van Rit Rond de Rivieren, een ‘rally’ langs verschillende prachtige locaties met de creme de la creme uit de autowereld.

De organisatie, stichting Effe Anders, zet zich iedere editie in voor een goed doel en deze editie had voor mij een persoonlijke lading want het was Stichting DON die zich hard maakt om diabetes te genezen. Des te meer reden voor mij – als diabetes (type 1) patiënt – om me dit jaar samen met de organisatie hard te maken voor een top evenement.

Net als voorgaande editie, zette ik mij wederom belangeloos in voor het goede doel van deze editie; Stichting DON.

Zaterdag 9 april was een prachtige lente-dag die voor het evenement Rit Rond de Rivieren, door vrienden en organisatie ‘De Rit’ genoemd, geweldig zou uitpakken. Met een deelnemers-aantal van meer dan 60 zogeheten supercars kon de dag al haast niet meer stuk voor iedereen die ook maar iets voelt voor luxueuze locaties en exclusieve bolides.

We vertrokken in zuidwestelijke richting na de voorafgaande briefing te Kasteel Groot Buggenum in Grathem. Iedereen was zeer enthousiast vanwege het prachtige weer en het vooruitzicht om de volgende schitterende locatie te ontdekken waar de eerste gang van het driving-dinner klaarstond. Het idee is om gaandeweg bij iedere locatie een gang – amuse en voorgerecht – te nuttigen.

Bij de eerste stop, Chateau Neercanne in Maastricht, stonden er voor de deelnemers heerlijke amuses te wachten. Al genietend van deze heerlijkheden, was er een sfeervol optreden door een heuse harpiste en konden de deelnemers genieten van het prachtige uitzicht over de terrassen van dit prachtige terrassenkasteel.

Na vertrek richting onze Ooster-buren, wachtte er na ongeveer 60 km door het Belgische en Limburgse landschap de prachtige locatie Bilderberg Kasteel Vaalsbroek te Vaals. Hier werd iedereen opgewacht met verse smoothies bereid door Bennie Solo en Paul van Schaijik. Binnen stond de volgende gang gereed voor de deelnemers.

Eenmaal aangekomen bij de eindlocatie, Hostellerie La Butte aux Boix te Margraten (B), zette het diner zich voort met de overige gangen. Tijdens dit diner was er voor een modeshow gezorgd, waarbij de modellen tussen de tafels door liepen in plaats van over een reguliere catwalk, echt ‘effe anders’. Na het dessert ging de avond verder als een echte feestavond, met een veiling waarvan alle opbrengsten ten goede zijn gekomen van het goede doel Stichting DON.

Tijdens het optellen van de totale opbrengst werden de deelnemers, die nu om zijn gedompeld in bezoekers, verrast met een optreden van René Froger (ambassadeur Stichting DON). Na het optreden van René Froger was het moment daar om de totaalopbrengst te onthullen. Vol spanning wachtte iedereen af en daar stond het prachtige bedrag van €49.500,00 op de cheque.

Na deze spectaculaire onthulling was er nog een zeer goed gevuld avondprogramma met entertainment wat nog doorging tot in de late uurtjes. Op naar de volgende editie en hopelijk een nog grotere donatie!

Houd de Facebook-pagina van De Rit in de gaten voor aankomende data.
De gehele dag is door verschillende cameramensen vastgelegd onder leiding van CineCuisine. Al dit mooie materiaal is samengevat op een schitterende dvd voor de deelnemers en sponsoren. CineCuisine heeft ook een korte versie gemaakt, een zogeheten ‘after movie’.

Bekijk de after movie hieronder.

Posted on August 17, 2016 in Portfolio, Productie

Share the Story

Back to Top